четвртак, 20. јун 2013.

Pohovano belo meso sa pivom i krompirom

Sastojci

  • 0,5 kg belog mesa isečenog na šnicle
  • 0,5 kg krompira
  • 0,5 l piva
  • 3 jaja
  • so, biber, ulje, brašno



Priprema

Krompir iseći na štanglice i ispržiti u vrelom ulju (kao pomfrit).
Pileće belo meso izlupati tučkom (ukoliko volite da bude tanje).
Umutiti jaja, dodati brašno i začiniti po ukusu. Kada se dobije glatka masa dodati 2dl piva. Pileće filete umočiti u pripremljenu smesu, pa pržiti u dubljem tiganju u zagrejanom ulju.
Ostatak piva sipati u čašu, da se ima dok se ruča pohovana piletina.Pivo
Kao prilog dobra je srpska salata.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар