Sastojci
- 2 glavice kupusa
- 600 g junećeg mesa
- 600 g svinjskog mesa
- 400 g suve slanine
- 400 g suvih rebara
- 3 suve crvene paprike
- 2 glavice crnog luka
- 2 čen belog luka
- so, biber u zrnu, lorber, aleva paprika
Priprema
Iseći juneće i svinjsko meso na kockice (da ne budu ni premale ni prevelike). Suva rebarca iseći na komade. Luk iseckati na rebarca. U grneni lonac kao podlogu staviti slaninu isečenu na listove, tako da se popuni celo dno.Kupusu odstraniti koren, preseći ga 8-10 deleova i ređati ga preko slanine, pa poređati red mesa i rebara, pa polovinu luka i aleve paprike, pa slaganje ponoviti još jednom počevši od kupusa.
Vrh prekriti kupusom i crvenim paprikama. Ubaciti i koji čen belog luka. Naliti hladnom vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri oko 4-5 časova. Za vreme kuvanja nema mešanja, dovoljno je samo da se lonac povremeno prodrma, da ne bi zagorelo.
Uz svadbarski kupus služiti proju, crni luk, ljutu papriku i ljutu rakiju.
Нема коментара:
Постави коментар