четвртак, 20. јун 2013.

Svadbarski kupus

Sastojci

  • 2 glavice kupusa  
  • 600 g junećeg mesa
  • 600 g svinjskog mesa
  • 400 g suve slanine
  • 400 g suvih rebara  
  • 3 suve crvene paprike
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čen belog luka
  • so, biber u zrnu, lorber, aleva paprika


Priprema

Iseći juneće i svinjsko meso na kockice (da ne budu ni premale ni prevelike). Suva rebarca iseći na komade. Luk iseckati na rebarca. U grneni lonac kao podlogu staviti slaninu isečenu na listove, tako da se popuni celo dno.
Kupusu odstraniti koren, preseći ga 8-10 deleova i ređati ga preko slanine, pa poređati red mesa i rebara, pa polovinu luka i aleve paprike, pa slaganje ponoviti još jednom počevši od kupusa.
Vrh prekriti kupusom i crvenim paprikama. Ubaciti i koji čen belog luka. Naliti hladnom vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri oko 4-5 časova. Za vreme kuvanja nema mešanja, dovoljno je samo da se lonac povremeno prodrma, da ne bi zagorelo.
Uz svadbarski kupus služiti proju, crni luk, ljutu papriku i ljutu rakiju.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар